چرا باید کاهو بخوریم؟

کاهو حاوی میزان زیادی آب،ویتامین و مواد معدنی مختلفی نظیر کلسیم، ویتامینk، آهن، ویتامینc، ویتامینA و پروتئین هست. کاهو هرچقدر سبز تر باشه بهتره.

کاهوچربی نداره

کاهو حاوی فیبر و سلولز هست بنابر این علاوه بر سیری شما به بهبود گوارش هم کمک میکنه واین باعث میشه کم کم از وزنتون کم بشه و از شر اضافه وزن خلاص بشید. فیبرها باعث دفع اسید های صفراوی هم میشن.

قلبی سالم با کاهو

ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهو از اکسایش کلسترول جلوگیری میکنه و امکان تجمع پلاک ها و تشکیل لخته کاهش پیدا می کنه.
کاهو حاوی 40 درصد نیاز روزانه ی ما به اسید فولیکه و 10 درصد نیاز روزانه به فیبر رو تأمین می کنه. نتایج پژوهش های محققان فرانسوی نشون میده هرچقدر جذب اسیدفولیک از طریق مواد غذایی بالاتر باشه خطر ابتلا به سکته ی مغزی و بروز بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا می کنه. باید بدونید که فیبرهای محلول در آب میزان کلسترول بد خون رو کاهش می ده که این مسئله باعث ارتقای سلامت قلب می شه.

درمان بی خوابی با کاهو:

مایع سفید رنگی که با خرد کردن کاهو سرازیر می شه «لاکتوکاریوم» نامیده می شه. این ماده خواص آرامبخش مشابه مواد مخدر داره اما فاقد عوارض جانبی اونه. کافیه چند برگ کاهو میل کنید و یا آب کاهو بنوشید تا خوب بخوابید.

چجوری با خوردن کاهو تعادل اسید و بازی در بدن ما برقرار میشه؟
مواد معدنی موجود در کاهو به دفع توکسین ها یا همان مواد سمی بدن کمک میکنه و تعادل اسیدی بازی روحفظ می کنه. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی زیاد، پوست شفاف تر و سالم تر و خواب راحت تری رو تجربه میکنید.

رابطه ی کاهو با قند خون:

کسانی که نگران قند خون هستن باید دنبال مواد غذایی ای باشن که شاخص گلیسمی پایینی داشته باشن.کاهو کالری کمی داره وشاخص گلیسمی اون پایینه پس با کاهو نگران قند خون خود نباشید.

کاهو و سرطان ریه؟

نتایج پژوهش های انجام شده نشون می ده که کاهو خطر ابتلا به برخی سرطان ها روکاهش می ده.به عقیده ی محققان مصرف منظم کاهو یعنی چندین مرتبه در هفته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می شه.

به غیر ازخود کاهو،که در موردش گفتیم یه بحث دیگه ای هم هست بعنوان نگهداری کاهو که بهش می پردازیم :
حتما براي شما هم پيش اومده ميزان زيادي كاهو بخريد اما بعد از يكي، ‌دو روز نگهداري اون در يخچال ببينيد ديگه قابل استفاده نيست.نگران نباشين اين اتفاق براي خود من هم افتاده و اگرچه اتفاق بديه اما ميتونه يه تجربه براي آموختني‌هاي بسيار مفيدي در مورد كاهو بشه. اگه به ميزان زيادي كاهو خريدید و خواستید به مدت طولاني اون رو با كيفيت نگه داريد كافيه كاهو رو توی پاكت كاغذي يا در بين ورقه‌هاي روزنامه باطله بپيچيد و در يخچال نگه داريد.
راز اين نوع نگهداري دراینه كه كاغذ اجازه نميده رطوبت يخچال به كاهو نفوذ كنه و همين باعث تازه موندن انواع سبزيجات به ويژه كاهو ميشه. برخلاف تصورعموم مردم كيسه‌هاي پلاستيكي براي نگهداري سبزيجات مناسب نيستند چون با محبوس‌ كردن هواي تبخيري كاهو باعث پلاسيده شدن اون ميشه.
نكته مهم بعدي اينه كه هيچ وقت برگ‌هاي خارجي كاهو رو تا زمان استفاده جدا نكنيد.خود اين برگ‌ها به عنوان يك محافظ مهم براي لايه‌هاي مياني عمل ميکنه .
يكي دیگه از مهم‌ترين نكات در مورد سبزيجات نحوه شست و شوي اونهاست. براي شست‌ وشوي كاهو كافيه به هر يك ليتر آب يك قاشق جوش‌ شيرين اضافه كنيد . اين عمل باعث ضد عفوني كردن و از بين بردن نا خالصي‌ها ميشه. بعد از اينكه حدود 10 دقيقه كاهو رو در اين محلول قرار داديد اونوبا آب سرد بشوييد.
اگه كاهو تلخ بود ، مي‌تونيد اون رو حدود 15 دقيقه داخل محلول آب سرد و نمك قرار بدید.نمك موجود در آب تلخي برگ‌هاي كاهو رو جذب میكنه. اگه براثر فراموشي كاهوهاي داخل يخچال مانده‌ تان پلاسيده و بدفرم شدند براي تازه كردن اون برگ‌ هاش رو چند دقيقه داخل يك ظرف آب ولرم قراربدید و بعد از آن زير شير آب سرد اونا رو بشوييد.