از هل چی میدونین؟

وقتی داشتم منوی کافه رو بررسی میکردم با چای هل مواجه شدم احساس کردم باید مزه ی خوبی داشته باشه علاوه بر اینا خلاقیت کافه چی باعث شده بود که در مورد خواص هل و چای هل هم کمی توضیح بده . منم که همیشه سلامتی و مفید بودن چیزایی که میخورم برام مهمه انتخابش کردم و حالا این شما و این خواص فوق العاده هل :

هل از گذشته های دور در آیورودا، پزشکی چینی و پزشکی یونانی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده. عصاره متانولی گرفته شده از هل اون قسمتیه که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم، و گرفتگی معده کمک میکنه .
هل ادویه ای بومی هند، نپال و بوتان محسوب میشه. امروزه، این ماده در بیشتر مناطق آسیا از جمله، هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن یافت میشه . از هل به عنوان ملکه ادویه جات هم نام میبرن و یکی از گرونترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیله .
علاوه بر اینا از جمله فواید سلامت هل میتونیم به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کنیم . این گیاه برای درمان بیماری های دهان و دندان و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت، و سوزاک مفیده . هل دارای ویژگی های تقویت کننده میل جنسی و همچنین به عنوان درمانی برای ضعف جنسی، اختلال در نعوظ، و انزال زودرس هم استفاده میشه .
از نظر گیاه شناسی، هل به خانوده Zingibercease تعلق داره و با نام علمی Elettaria cardamomum شناخته میشه . دو نوع اصلی از هل وجود دارن که به نام های علمی Elettaria برای هل سبز یا هل واقعی، و Amomum برای هل سیاه، سفید یا قرمز، شناخته میشن .
هل به شکل غلاف هایی کوچک که دانه هایی سیاه رنگ درون اونا قرار گرفته ان، یافت میشه . هم دانه ها و هم غلاف هل دارای عطر و طعم دلپذیری هستن. از این رو، هل به عنوان یک عامل طعم دهنده در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده قرار میگیره . همچنین چای هل در کنار چای زنجبیل از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند محسوب میشه .
افزون بر مصارف آشپزی، استفاده از هل به عنوان یک گیاه دارویی سابقه ای طولانی در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی داره. باور بر این بوده که هل درمانی برای عفونت های دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته .

ارزش غذایی هل

بنابر اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، هر ۱۰۰ گرم هل حاوی ۳۰۰ کیلوکالری انرژی، ۶۸ گرم کربوهیدارت، ۱۱ گرم پروتئین، ۲۸ گرم فیبر غذایی، و فاقد کلستروله . هل سرشار از ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف هم هست که می تونیم به نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی اشاره کنیم .

فواید سلامت هل

هل ادویه ای ایده آل با فواید سلامت بسیارزیاده . از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ ترین فواید سلامت این ماده میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم :

ویژگی های ضد سرطان

سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهانه . افزایش هزینه های روش درمانی سرطان و عوارض جانبی اون ، پژوهشگران رو به یافتن جایگزین هایی پایدارتر تشویق کرده . مطالعات صورت گرفته توسط موسسه ملی سرطان چیتارانجان در کلکته نشون داده اند، رژیم غذایی حاوی هل نتیجه مثبتی در مقابله با سرطان روده بزرگ داره . سلامت قلب و عروق مطالعات صورت گرفته در زمینه تاثیر مصرف هل بر سلامت قلب و عروق نشون دادن که این ماده به پایین آوردن ضربان قلب یا کنترل ریتم ضربان کمک میکنه و فشار خون بالا رو کنترل میکنه . کنترل کلسترول ریزمغذی های موجود در هل میتونن با افزایش سطوح چربی در بدن انسان مقابله کنن. طی مطالعه ای آنزیم های آنتی اکسیدانی کبدی و قلبی گرفته شده از هل روی موش هایی با رژیم غذایی حاوی چربی بالا مورد استفاده قرار گرفت. این آنزیم ها بر سطوح کلسترول تاثیرگذار بوده و به کنترل اونا کمک قابل توجهی کردن . ضد افسردگی باور بر اینه که هل دارای ویژگی های ضد افسردگیه. روغن عصاره هل یکی از روغن های اصلی مورد استفاده در رایحه درمانیه . این ماده نه تنها برای مقابله با افسردگی بلکه برای درمان انواع مختلف بیماری ها از اختلالات معده تا بیماری های ریوی قابل استفاده است. درمان اختلالات ادراری در آیورودا (علم باستانی هندی درباره پزشکی و سبک زندگی)، هل به عنوان درمانی برای بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت و سوزاک مورد قرار میگرفته . محافظت در برابری بیماری های دستگاه گوارش هل همچنین به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده . عصاره متانولی گرفته شده از هل جزئی است که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم، و گرفتگی معده کمک میکنه . روغن های فرار استخراج شده از هل آثار مثبت بر اختلالات دستگاه گوارش رو نشون داده اند. ویژگی های ضد میکروبی برای هزاران سال باور بر این بوده که هل دارای ویژگی های ضد عفونته . برای علم مدرن این به معنای ویژگی های ضد میکروبی هل هم هست . طی مطالعه ای از روغن های فرار استخراج شده از هل برای بررسی این فرضیه استفاده شد که نشون داد این روغن ها توانایی مهار رشد و گسترش برخی از میکروب های خطرناک که دلیل مسمویت غذایی هستن رو داره . ویژگی های ضد اسپاسم اسپاسم عضلانی اغلب در افراد مسن گزارش میشه . انقباض ناگهانی در عضلات این اسپاسم ها رو موجب میشن که هنگامی که عضله منقبض میشه میتونه به شکل گیری درد ناگهانی منجر بشه . بنابر نتایج آزمایش های صورت گرفته روی حیوانات، هل میتونه برای کنترل اسپاسم عضلات مورد استفاده قرار بگیره . بیماری های دهان و دندان صدها ساله که هل در آیورودا و پزشکی سنتی چینی برای درمان مشکلات دهان و دندان مورد استفاده قرار میگیره . پس از اختراع آنتی بیوتیک ها، مشخص شد این آنتی بیوتیک ها نتایج مختلف و همچنین عوارض جانبی به همراه دارن از جمله این عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک ها مهار باکتری های پروبیوتیک مفید در روده است . در مقابل، استفاده از ادویه ها ایده آله چون تنها میکروب های عفونی رو مهار میکنن و کاری با باکتری های پروبیوتیک ندارن . مطالعه صورت گرفته توسط دنشگاه کالیفرنیا وجود ویژگی های ضد میکروبی در هل رو تایید کرده .

ویژگی ضد آسم

هل میتونه به عنوان درمانی برای آسم و دیگر مسائل تنفسی مورد استفاده قرار بگیره . نتایج یک مطالعه نشون داد عصاره خام هل به باز کردن مسیرهای هوایی در حیوانات آزمایشگاهی کمک میکنه . همچنین، اونا در آرامش بخشیدن به بافت های نای هم موثر بوده اند.

ویژگی های ضد التهابی

بنابر آیورودا، هل برای تسکین درد مفاصل و عضلات خوبه . شواهد تجربی جدید نشون داده هل دارای ویژگی های ضد التهابی و ضد سرطان زایی هم هست .

سم زدایی

فرآیندهای سوخت و ساز در بدن انسان رادیکال های سمی و آزاد منتشر میکنن که سلول های سالم رو تحت تاثیر قرار میدن . این سموم انباشته شده میتونن زمینه ساز شکل گیری چندین بیماری از جمله سرطان و پیری زودرس بشن . هل به عنوان یک عامل سم زدا شناخته میشه . روغن های عصاره ای و مواد زیستی-شیمیایی موجود در هل آثار سم زدایی ارائه می کنن .

بهبود گردش خون

در درمانی های سنتی مانند رایحه درمانی، هل برای درمان نشانه های آسم و برونشیت از طریق بهبود جریان خون به ریه ها مورد استفاده قرار گرفته . روغن عصاره ای استخراج شده از هل روی افرادی دارای استرس آزمایش شده و مشخص شده که هل به بهبود جریان خون در بدن کمک میکنه .

بهبود تهوع و استفراغ

هل به طور سنتی به عنوان درمانی برای تهوع کاربرد داره . هل تونیکی موثر و محرکه و برای تسکین احساس تهوع و استفراغ خوبه .

ویژگی های تقویت کننده میل جنسی

از اونجایی که هل طعمی شیرین داره، به طور سنتی اعتقاد بر این بوده که دارای ویژگی های تقویت کننده میل جنسیه . نه تنها هل به عنوان یک برانگیزنده جنسی شناخته میشه ، بلکه در زمینه درمان ضعف جنسی و انزال زودرس هم کاربرد داره .

گلو درد

هل همانند یک درمان خوب برای گلو درد عمل میکنه . هل و دارچین رو میتونین به همراه هم در آب بجوشونین و برای کنترل گلو درد هر روز صبح این آب رو غرغره کنین .

سکسکه

سکسکه، به ویژه برای کودکان، میتونه بسیار آزار دهنده باشه . هل یکی از درمان های موثر برای سکسکه شناخته میشه. چند غلاف هل رو در آب بجوشونید و با نوشیدن این آب میتونین از شر سکسکه خلاص بشین .

خوشبو کننده نفس

غلاف ها و دانه های هل میتونن به عنوان یک خوشبو کننده نفس جویده بشن . عطر و طعمی که در هل وجود داره به واسطه وجود روغن عصاره ای است. جای شگفتی نیست که روغن عصاره ای هل به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در آدامس ها مورد استفاده قرار می گیره.