کاهو

 ،

لذت انتخاب آگاهانه

کاهو

 ،

لذت انتخاب آگاهانه



آبلیمو

زمانی که دانشگاه درس میخوندم، یه وقتایی به سرم میزد که ناهار برم یه رستوران معتبر که همون نزدیکی بود. به قول معروف مشتری ثابت اونجا بودم. ناهار یه کوبیده با پلو سفارش دادم. غذا رو که گذاشتن رو میز دیدم کنارش یه آبلیموی کوچیک صنعتی گذاشته بودن ولی من اصلا از آبلیموهای بیرون مطمئن نبودم و هیچوقت دوست نداشتم مصرفشون کنم. چون از ترکیبات اون چیزی سر در نمیاوردم. بنابراین ترجیح میدادم که آبلیمو نخورم. آیا شایعاتی که امروزه میشنویم درسته؟ پس با ما همراه باشید...

 
در کارخانه‌ چی میگذره؟
 آبلیمو یه محصولیه که احتمال تقلب در اون زیاده. خوبه بدونید تولیدکنندگان غیرمتعهد، کمی آبلیموی طبیعی رو با جوهرلیمو، رنگ‌های خوراکی و آب مخلوط می‌کنند و به جای آبلیموی خالص می‌فروشن. حالا اگه درصد یکی از مواد به کار رفته در آبلیمو مثل آب، اسید، اسانس لیمو یا نمک بیشتر از بقیه‌ی ترکیبات باشه، آبلیموی تولیدی، اون طعم رو بیشتر نشون میده و همون عاملیه که باعث تفاوت طعم در آبلیموها میشه. 

آبلیمو

 

هوشیار باشید!

 یکنواخت بودن یا نبودن آبلیمو ملاک درستی برای ارزیابی کیفیت آبلیمو نیست. بیشتر مردم تصور می‌کنند اگه آبلیمو ته‌نشین بشه پس یه آبلیموی طبیعی و قابل اطمینانه. ولی تولیدکنندگان زرنگ‌تر از این حرفا هستند! عده‌ای از متخلفین برای جلب نظر مشتری، به محصول آبلیمو پالپ لیمو اضافه می‌کنند تا یه آبلیموی طبیعی درجه یک جلوه کنه. آبلیموهای خانگی چطور؟ این روزا در بعضی از مغازه‌ها محصولاتی با نام آبلیمو یا آبغوره خانگی در بطری‌های پلاستیکی بدون نام و نشون به فروش میرسه. اکثر خونواده‌ها هم به این گمان که این  محصول طبیعی بوده و کیفیت بالاتری نسبت به آبلیموی صنعتی داره، از اون استقبال می‌کنند. اما باید بدونید این یه سوءاستفاده از لفظ خانگیه، چطور ممکنه محصول خانگی نیاز چند محله یا منطقه رو تامین کنه؟ تولید انبوه یک محصول به بهداشت بیشتری نیاز داره. پس این محصولات آلودگی‌های زیادی دارند. به همین دلیل  مصرف محصولاتی با عنوان خانگی توصیه نمیشه. مگر این‌که در جریان تولید اون باشید که از میوه‌ی تازه و سالم استفاده شده.  


یه چای لب‌دوز و لب‌سوز!!!

با توجه به این که با فرا رسیدن فصل سرما فروش لیموترش زیادتر و میل به نوشیدن چای به همراه یک چاشنی ترش بیشتر میشه، سوال پیش میاد که مصرف چای همراه با آبلیموی تازه منفعتی داره یا نه؟

لازمه بدونید نوشیدن چای همراه با آبلیمو یکی از بهترین عادت‌های غذاییه. چون خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی داره. البته به گفته متخصصان تغذیه، آبلیمو باید زمانی اضافه بشه که چای خنک شده باشه، چون احتمال داره ریزمغذی‌های (موادی هستند که بدون اونها بدن قادر به انجام سوخت و ساز طبیعی نیست) آبلیمو در اثر گرمای چای از بین بره. در ضمن فراموش نکنید در اثر افزودن آبلیمو، چای ترش میشه. به همین دلیل میزان تمایل افراد به مصرف قند و دیگر شیرینی‌جات بیشتر میشه. مراقب باشید.

 چایی با آبلیمو

 

 ارزش تغذیه‌ای

از فواید ترکیب لیموترش و آب برای سلامت بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. مراقبت از پوست: مصرف این نوشیدنی طبیعی باعث کاهش میزان جوش‌های سرسیاه و چین و چروک پوست میشه. این میوه با خاصیت آب‌رسانی بالا، چشمه جوانی شما رو خروشان‌تر می‌کنه.

2. سلامت سیستم گوارشی: مشکلات گوارشی جزو بیماری‌های رایجه. اما ترکیب آب گرم و لیموترش راه‌ حلی موثر برای بهبود ناراحتی‌های گوارشی است. خوردن لیموترش معده رو تسکین میده. به ویژه وقتی که اون رو همراه با کمی آب گرم ونعناع مصرف کنید. نوشیدن این مایع حالت تهوع رو کاهش میده.

3. تصفیه خون: افراد در طول روز مواد خوراکی متفاوتی مصرف می‌‌کنند که حاوی طعم‌‌دهنده‌های مصنوعیه و باعث ایجاد سموم در خون میشه. ترکیب آب و لیموترش خاصیت پاک‌‌کنندگی و دفع سموم خون رو داره.

4. سلامت دهان: ترکیب آب و لیموترش باعث کاهش درد دندان و پیشگیری از خونریزی لثه میشه. لیموترش بوی بد دهان رو از بین میبره و نفس رو خوشبو می‌کنه. البته دندان‌پزشکان هشدار می‌دهند که چکاندن آب لیموترش در آب گرم باعث اسیدی شدن زیاد این نوشیدنی میشه و به مینای دندان آسیب میزنه، پس زیاده روی نکنید.  

5. کنترل فشارخون بالا: لیموترش به دلیل حاوی بودن پتاسیم میتونه فشارخون بالا رو کنترل کنه.

 6. خاصیت آنتی بیوتیکی: لیمو دارای ترکیبات ضدالتهابی و ضدباکتری است که این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی شما در مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک میکنه. خوردن لیموترش همچنین خارش گلو رو از بین می‌بره. اگه استفاده از آب‌نمک برای تسکین گلودرد موثر نبود می‌تونید از ترکیب آب و لیموترش استفاده کنید.

 لیمو

 

توجه!

این نکته رو فراموش نکنید که ما فقط درباره‌ی اضافه کردن چند قطره آب لیموی تازه به آب و خواص اون به شما گفتیم. نه یک بطری آبلیموی صنعتی که دارای مواد نگهدارنده و سایر افزودنی‌ها است. چون روی آوردن به این محصولات نه تنها تمام این فواید رو از بین میبره بلکه سلامتی‌تون رو هم تهدید میکنه. پس همین حالا دست به کار شید و آب لیموی تازه بگیرید و اون رو در فریزر نگه دارید تا همیشه به آب لیموی تازه دسترسی داشته باشید.

 

با آبلیمو چطوری برخورد کنیم؟

 آبليمو رو در یخچال و دور از نور و حرارت قرار بدید و براي ذخيره طولاني‌ مدت آبليمو، باید در بطري رو محکم ببندید. جالبه بدونید براي جلوگيري از کپک زدن اون، بايد ظرف رو کاملا پُر کنيد تا هوا داخل بطري شيشه‌‌اي نفوذ نکنه. از ظروف پلاستیکی يا بطري‌هاي آب معدني براي نگهداری آبليمو استفاده نکنيد؛ چون مواد اسيدي آبليمو ميتونه با ديواره ظروف پلاستيکي واکنش بده و مواد سمي و سرطان‌زا تولید کنه. بهتره که برای نگهداری آبلیمو از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید. محصولات کارخانه‌ای تا زمانی که درشون رو باز نکردید، به دلیل وجود مواد ضد کپک قابل نگهداری در آشپزخانه هستند. اما چاشنی‌های خانگی به محض باز شدن، فقط ۱ هفته تا ۱۰ روز داخل یخچال قابل نگهداریه. پس اندازه‌ی شیشه‌ رو طوری انتخاب کنید که حداکثر تا 10 روز مصرف بشه. ناگفته نمونه که محصولی مثل سرکه، اصلا خراب نمیشه چون خودش نوعی ماده نگهدارنده محسوب میشه. پس بهتره چاشنی‌های دیگه رو مثل آب نارنج، غوره و لیمو تا حد امکان از هوای مرطوب و خشک دور نگه دارید تا کپک نزنه. جوشوندن و غلیظ کردن آبغوره هم میتونه مدت زمان ماندگاری‌ رو بالا ببره.

 

منابع: سایت تبیان، دکتر سلام

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  تجربه ای از  پریسا غیاثوند محمدخانی          تاریخ  96/05/15       زمان مطالعه  9 دقیقه   تعداد بازدید  38