سبد خرید

close

سبد خرید شما خالی است

به سوپرمارکت اینترنتی کاهو خوش آمدید



از قدیم گفتن هیچ انسانی کامل نیس. احتمالا همین گفته درباره‌ میوه‌ها هم صدق می‌کنه. بسته به اوضاع و احوالی که یه فرد از نظر سلامتی داره، بعضی از میوه‌ها براش سالم و مطلوبن و بعضی دیگه از میوه‌ها نه.

پزشکا معتقدن در ابتلا به انواع خاصی از حساسیت، یک عامل ژنتیکی وجود داره. حتی ممکنه برای اولین بار که یه میوه مصرف میشه هیچ علامتی از حساسیت وجود نداشته باشه و نشونه‌ها در بار دوم و سوم استفاده از اون میوه خودشو نشون بده. دلیل این موضوع اینه که بدن معمولا در بار اولی که ماده‌ای خورده میشه در پی یافتن عامل مزاحمه و ممکنه از خودش واکنشی نشون نده. در عوض در این بین بدن یاد می‌گیره که دفعات بعدی که این عامل مزاحم وارد بدن شد چه جوری به اون واکنش نشون بده. بنابراین بار دومی که از این ماده غذایی خاص رو استفاده می‌کنه دچار علائم و عوارض آلرژیک میشه.

 

آووکادو

آووکادوی تازه سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنیه که از شما در برابر بیماری‌ها و اختلالات مختلف محافظت می‌کنه. اما گاهی آووکادو می‌تونه موجب بروز واکنش‌های آلرژیک بشه. وجود آنتی بادی‌های E و هیستامین تو جریان خون شما، بعد از مصرف آووکادو، تاییدی بر حساسیت یا آلرژی شما نسبت به آووکادو هستش. علائم اون ممکنه بلافاصله پس از مصرف یک عدد آوکادو یا پس از چند ساعت خودشو نشون بده و همین‌طور ممکنه از فردی به فردی دیگه متفاوت باشه.

با اینکه آلرژی به آووکادو ممکنه نادر باشه، اما احتمال بروز آنافیلاکسی ( واکنش آلرژیک شدید) رو نمیشه نادیده گرفت. به خاطر همین باید از علائم آلرژی نسبت به اون یه اطلاعاتی داشته باشیم.

اولین علامت مشهود تو آلرژی نسبت به آووکادو تورم لب هستش. قرمزی در اطراف لب و یا احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن  تولب‌ها ممکنه تو این آلرژی دیده بشه. علاوه بر لب‌ها، صورت و پلاک‌ها ممکنه متورم شده و منجر به ناراحتی و آزردگی شدید بشه. نه تنها لب، بلکه زبون هم ممکنه دچار تورم بشه. تو چنین وضعیتیه خوردن هم دچار مشکل میشه. خارش یا سوزش دهان هم یکی دیگه از علائم شایعه آلرژیه غذایی به آووکادو هستش. از علائم مهمه دیگه آلرژی به آووکادو میشه به تهوع و استفراغ، سردرد، اومدن آب از چشم، آبریزش بینی، عطسه، درد معده، اسهال یا یبوست، خارش در همه نقاط بدن، تورم گلو، خس خس سینه، آسم و آنافیلاکسی رو نام برد.

واکنش بسیار شدید به آووکادو می‌تونه به شوک آنافیلاکتیک منجر بشه که حتی می‌تونه تو موارد شدید به مرگ منجر بشه. واکنش بیش از حد و شدید سیستم ایمنی بدن منجر به تولید مواد شیمیایی خاصی از جمله هیستامین میشه که ممکنه به افت ناگهانی سطوح فشار خون، التهاب و خارش سریع بافت‌ها، مسدود شدن نای، افزایش ضربان قلب، اشکال تو تنفس، بروز کهیر و از دست دادن هوشیاری منجز بشه. در صورت بروز واکنش‌های شدید، فرد باید به منظور دریافت فوریت‌های پزشکی با 115 یا مرکز اورژانس تماس بگیره.

اگه کسی نسبت به گرده درخت غان (birch) آلرژی داشته باشه و یا در او آلرژی نسبت به لاتکس تشخیص داده شده باشه، در این صورت احتمال داره که به آوکادو هم حساسیت داشته باشه.

 

 

مواد غذایی حاوی تیرامین

مصرف مواد غذایی حاوی تیرامین همچنین می‌تونه منجربه سردردهای میگرنی و کهیر مزمن در افراد حساس به تیرامین بشه. که پاسخ افراد بسته به دوزش متفاوت هستش. تیرآمین در برخی غذاهای تخمیرشده مثل پنیر کهنه، شراب، سرکه و به صورت طبیعی در جگر مرغ، موز، بادمجان، تمشک، آلوبرقانی و گوجه‌فرنگی وجود داره.

 

دانه های سیب
بعضی‌ها بعد از خوردن سیب دانه‌های اونو هم می‌جون. اما بهتره بدونین که ماده‌ای سمی به نام آمیگدالین تو دانه‌های سیب وجود داره که رسیدن مقادیر زیاد اون به بدن مشکل‌سازه.
 

 هسته گیلاس
اسید پروسیک موجود تو مغز هسته گیلاس نیز به بدن آسیب می‌رسونه. پس موقع خوردن گیلاس حواسمون باشه تا هسته اونو قورت ندیم.

 

هسته هلو

هلو میوه ای با ظاهر زیبا و طعمی بی نظیره. هلو از نظر چربی اشباع، کلسترول و سدیم خیلی محدوده و سرشار از فیبر و ویتامین‌های ضروری برای بدنه. میوه هلو بسیار مفیده اما دارای هسته‌ایه که مواد شیمیایی سمی تو خودش داره. هسته هلو خیلی سفته و با هم شکسته نمیشه؛ اما تو بعضی از گونه های این میوه هسته از وسط نصف میشه و دانه اونن در دسترس قرار می گیره حواستون به اون باشه. البته این دانه خیلی تلخه و همین مسئله خودش مانع از مصرف اون میشه.

 

برگ گوجه فرنگی
حتما شنیدین که میگن پوست گوجه فرنگی هضم نمیشه اما خوردنش ایرادی نداره و می‌تونین گوجه فرنگی رو با پوست میل کنین. با وجود این اگه کسی هوس خوردن برگ این صیفی رو کرد باید بدونه که دانشمندا دریافتن ماده‌ای شیمیایی به نام گلیکوالکالید تو برگ‌های گوجه فرنگی وجود داره که مصرف اون می‌تونه باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی بشه.

 

 

سیب زمینی سبز شده
دلیل سبزشدن سیب زمینی وجود مقدار زیادی از ماده‌ای به نام سولانین هستش . این ماده سمیه و می‌تونه روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بزاره. بنابراین سیب زمینی سبز شده رو به هیچ شکلی مصرف نکنین.

 

برگ ریواس
اگر چه میشه ساقه ریواس رو خام خواری کرد اما برگ‌های اون مسموم کننده هست. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگ‌های ریواس یافت شده که به بدن آسیب می‌رسونن.

 

آناناس

مصرف آناناس می‌تونه تو برخی از افراد به بروز واکنش‌های آلرژیک منجر بشه. اما اکثر این واکنش‌ها تو چند ساعت به خودی خود برطرف میشه. ولی اگه برطرف نشد، باید بلافاصله با یه مشاور پزشکی یا پزشک مشورت کنین.

آناناس یکی از اون میوه‌هاییه که قند طبیعیش خیلی بالاست. (یک دوم فنجان آناناس حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات داره) به خاطر همین، سطح قند خون رو تو بدن بالا می‌بره. بدیهیه که این موضوع مشکلاتی رو به بار میاره..

بروملین آنزیمیه که تو آب و ساقه‌ آناناس یافت میشه. این آنزیم هنگام خوردن آناناس باعث بروز واکنش‌هایی تو بدن میشه.

بروملین این توانایی رو داره که مقدار آنتی‌بیوتیک‌های بخصوصی رو که توسط بدن جذب شدن افزایش بده.

یکی دیگه از مشکلاتی که بروملین می‌تونه ایجاد کنه، اینه که وقتی بروملین با رقیق‌کننده‌های خون مصرف میشه، می‌تونه خطر خونریزی رو افزایش بده.

حساسیت یا ورم بیش از حد لب‌ها، احساس مور مور شدن در گلو. یکی از اثرات جانبی جدی آناناسه.

آناناس ممکنه حتی با انواع خاصی از داروها تداخل پیدا کنه. این امر ممکنه به حالت تهوع، اسهال، سوء هاضمه، تشدید بعضی اثرات جانبی و سایر مشکلات منجر بشه.

وقتی یک آناناس تازه با آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین و تتراسایکلین مصرف میشه، ممکنه به افزایش اثرات جانبی ناشی از این آنتی‌بیوتیک‌ها منجر بشه.

میوه‌هایی مثل آناناس که ماهیتی بسیار اسیدی دارن بعد از مصرف، تو دهان یه فرایند شیمیایی رو آغاز می‌کنن. این امر مینای دندون رو نرم می‌کنه و به پوسیدگی دندون منجر میشه. پس بهتره که تو مصرف اون مراعات بشه.

 

آنانانس

 

كيوي

كیوی مقدار زیادی آنزیم به نام پاپایینه داره كه از نظر تجاری برای نرم كردن گوشت مفیده، اما احتمال داره برای بعضی از افراد آلرژ‌ی‌زا باشه. مخصوصا افرادی كه به آناناس حساسیت دارن مستعد حساسیت به این میوه هم هستن.

كیوی دارای اگزالاته. این تركیب می‌تونه موجب سنگ كلیه  بشه. به خاطر همین این میوه برای افرادی كه مستعد سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا هستن باید با احتیاط مصرف بشه.

اگزالات موجود تو اون همچنین مانع جذب كلسیم میشه. به خاطره همین بهتره ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه رو میل نكنین تا مانع جذب كلسیم نشه.

میوه‌ای صفرابر هستش به خاطر همین مصرف زیاد اون برای افرادی که سنگ صفرا دارن توصیه نمیشه.

مصرف اون با پوست برای افرادي كه دستگاه گوارش حساسي دارن توصيه نميشه.

زياده روي تو مصرف کیوی می‌تونه برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کنه.

مصرفش برای کودکان زیر یکسال توصیه نمیشه و  ممکنه حساسیت زا باشه.

 

  تجربه ای از  فاطمه زرآبادی پور          تاریخ  97/09/21       زمان مطالعه  7 دقیقه   تعداد بازدید  1275