کاهو

 ،

لذت انتخاب آگاهانه

کاهو

 ،

لذت انتخاب آگاهانه



پنیر

چندروزیه که مصرف پنیر تو وعده های غذاییم  زیاد شده ومامانم  مخالف مصرف زیاده پنیره ومدام میگه خنگت می کنه اما یه سوال اگر پنیر خنگ میکنه پس چرا اینهمه کشورای مختلف استقبال می کنن و تومیان وعده هاشون استفاده می کنن پس شاید این جمله درست باشه که پنیرخنگ میکنه اما از نظرمن قطعآکامل نیس و این نظر باعث شد که مقالات علمی جالبی در موردش بخونم که خلاصشونو در اختیار شماگذاشتم که استفاده کنید. 

پنیر ماده ای مفید و مغذیه که در وعده های مختلف غذایی و در فرهنگهای مختلف  استفاده میشه. مثل هر ماده غذایی دیگه، کم کم  و با افزایش مصرف پنیر، باورهای زیادی در مورد این ماده غذایی شكل گرفت كه خیلی ازاونا نادرسته و بر پایه برداشتهای اشتباه و قدیمی شکل گرفته . مثلآ شایدهمه شنیدیم و یا اینکه هنوز هم خیلی از مردم اعتقاد دارن  پنیر باعث كم هوشی و به اصطلاح خنگی میشه و به همین دلیل نمی خورن  و متآسفانه  مانع خوردن این ماده مغذی تو وعده های غذایی  خانواده و بخصوص بچه ها میشن. بعضیاهم اعتقاد دارن خانمهای باردار نباید پنیر استفاده کنن. به نظر شما این عقاید تا چه حد میتواند درست باشه؟ به طور كلی پنیر ماده ای سرشار از پروتئین و كلسیمه و مقدار زیادی هم فسفر داره. همچنین  درصدی از تمام مواد مغذی گوشت در پنیر هم هست وبه همین دلیله که  گیاهخواران به جای گوشت از پنیر استفاده میكنن. تعریف بهتر اینکه پنیر، هم غذایی سهل‌الهضمه و هم معمولا به علت این كه ماده غذایی پرچربی نیست مصرفش با نون ، تركیب بسیار با ارزشی ایجادمیکنه . پنیر پروتئین بالایی داره و از كیفیت خوبی برخورداره و تقریبا تمامی اسید آمینه‌های ضروری مورد نیاز بدن تآمین میکنه .اما به باور عمومی برسیم با یه سوال ؟

 

پنیر

چرا اکثرآ این باورو دارن که پنیر باعث کاهش هوش میشه ؟درجواب باید گفت پنیر یه ماده ای به اسم تیرامین داره  كه این ماده میتونه در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغزبشه و باعث کم شدن عملکرد ذهنی مصرف کننده بشه، هرچند تو عمل باعث کم شدن  هوش فرد مصرف كننده نمیشه چرا كه بدن ما آنزیم خاصی داره كه به محض تماس با پنیر اونو تجزیه میكنه  و اگر نقصی تو عملكرد این آنزیم وجود نداشته باشه ومقدار پنیری كه فرد میخوره بیش از ظرفیت خنثی سازی این آنزیم نباشه، این آنزیم براحتی میتونه از پس مقادیر معمول تیرامین بربیاد  و مانع ورود این ماده به مغز بشه. وجالب اینجاس که  آنزیم تجزیه كننده تیرامین پنیر برای انجام عمل به مس نیازداره، بنابراین اگر بتونیم  مقدار مورد نیاز مس در اختیارش قرار بدیم  میتونیم از كارایی بیشترش  بهره ببریم. این كارو میتونیم با خوردن گردو همراه پنیر انجام بدیم. در واقع از اونجایی كه گردو حاویه مسه میتونیم از این طریق، مس مورد نیاز رو تامین كنیم.

مساله دیگه تعادل كلسیم و فسفر بدنه که اگر این تعادل به هم بخوره یعنی مقدار كلسیم بدن از فسفر بیشتربشه این كلسیم اضافی میتونه باعث كاهش فسفر در دسترس سلولهای مغزی بشه. این در حالیه كه سلولهای مغزی به كاهش فسفر حساس هست و این مساله میتونه باعث كاهش عملكرد سلولهای مغزی بشه. این در حالیه كه پنیر هر دو ماده معدنی كلسیم و فسفر داره ولی میزان کلسیمش  بیشتره و در صورت مصرف بیش از اندازش ، این تعادل به هم میخوره و مقدار كلسیم از فسفر بیشتر میشه. گردو تا حدی هم حاوی فسفره كه با مصرفش میتونید به فسفر مورد نیاز بدن دست پیدا كنید و این تعادل رو به حالت اول برگردونید. پس این مشكل هم با مصرف گردو قابل حله.

 

پنیر

اما دلیل اصلی وجود باورهای اشتباه مصرف پنیر ازاونجایی شروع شده كه این ماده غذایی ازجمله محصول لبنی به حساب میادكه اگر صبح به عنوان صبونه مورد استفاده باشه باعث افت فشار خون و به اصطلاح فرد دچار سردی میشه. البته این افت فشاراونقدر نیست كه فرداونو احساس كنه ولی اثر خودشو می ذاره. تواین روند طی دوره زمانی كه این افت فشار اتفاق می افته خون كمتر به سلولهای بدن ازجمله سلولهای مغزی میرسه و این باعث میشه تا چند دقیقه یا چند ساعت اول، مغز تا حدی قدرت تجزیه و تحلیل كمتری داشته باشه و فرد به نظر كمی كم هوش به نظر برسه ولی این قضیه موقته و با برگشتن فشارخون به حد طبیعی خود این مساله هم  برطرف میشه حالا افرادی که به پنیر علاقه دارن باید در کنارش ماده ای بخورن که از خاصیت سودایی پنیرو کم کنه ،که بهترین گزینه همون  گردو هست  كه به مقدار كافی گرمه و میتونه خاصیت سودایی پنیر رو تعدیل كنه.

منبع: irannaz،pezeshkonline و...

 

  تجربه ای از  شبنم کریمی          تاریخ  95/12/01       زمان مطالعه  3 دقیقه   تعداد بازدید  172